25 / 09 / 2023


SUA reduce cu 40% numărul militarilor trimiși în Irak pentru a lupta împotriva Statului Islamic | .News

SUA reduce cu 40% numărul militarilor trimiși în Irak pentru a lupta împotriva Statului Islamic (sursă foto: United States European…

De redactia , in Actualitate , at 09/09/2020

SUA reduce cu 40% numărul militarilor trimiși în Irak pentru a lupta împotriva Statului Islamic (sursă foto: United States European Command)
SUA reduc cu 40% numărul militarilor din Irak, de la 5.200 la 3.000, conform AFP, citat de Digi24. Casa Albă a anunțat încă de ieri că va urma un anunț cu privire la acțiunile sale militare din Irak, care a fost făcut astăzi de generalul Kenneth McKenzie, comandant al operațiunilor militare americane din Orientul Mijlociu.
Potrivit declarațiilor făcute de comandant, decizia a fost luată ca urmare a consolidării forțelor irakiene, care luptă împotriva facțiunilor jihadiste. În realitate, însă, trebuie luat în considerare faptul că militarii americani au avut parte în ultima perioadă de un număr crescut al atacurilor din partea unor facțiuni pro-Iran.
Cooperarea între Pentagon și partenerii săi din Siria și Irak nu se oprește însă aici. Cu 3.000 de militari americani rămași în continuare în Irak, generalul McKenzie a declarat că „prezenţă redusă ne permite să continuăm să-i consiliem şi să-i asistăm pe partenerii noştri irakieni în lichidarea ultimelor rămăşiţe ale Statului Islamic în Irak”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: