31 / 07 / 2021


SUA: Instanța a decis că singura femeie aflată pe lista condamnaților la moarte să fie executată | .News

sursa: navajotimes.com Lisa Montgomery, care a sugrumat o femeie însărcinată și a mutilat-o, va fi executată prin injecție letală pe…

De redactia , in Actualitate , at 02/01/2021

sursa: navajotimes.com
Lisa Montgomery, care a sugrumat o femeie însărcinată și a mutilat-o, va fi executată prin injecție letală pe 12 ianuarie, potrivit The Guardian.
O curte de apel din SUA a deschis calea ca singură femeie aflată pe lista condamnaților la moarte să fie executată înainte ca președintele ales Joe Biden să intre în funcție.
Hotărârea, pronunțată vineri de un grup de trei judecători de la curtea de apel din SUA a districtului Columbia, a concluzionat că un judecător al instanței inferioare a greșit atunci când a amânat data executării Lisa Montgomery într-un ordin săptămâna trecută.
Judecătorul tribunalului districtual SUA, Randolph Moss, a decis că departamentul de justiție a reprogramat ilegal execuția lui Montgomery și a renunțat la un ordin de la directorul biroului închisorilor care îi semnase sentința pentru 12 ianuarie.
Montgomery fusese programată să fie ucisă prin injecție letală la complexul corecțional federal din Terre Haute, Indiana, în decembrie, dar Moss a întârziat execuția după ce avocații ei au luat coronavirus neputând a-și vizita clientul și i-au cerut să prelungească timpul pentru depunerea unei clemențe petiţie.
Moss a concluzionat că, în baza ordinului său, biroul închisorilor nu putea nici măcar reprograma executarea lui Montgomery până cel puțin la 1 ianuarie. Însă grupul de apeluri nu a fost de acord.
Meaghan VerGow, avocat pentru Montgomery, a declarat că echipa sa juridică va solicita instanței de apel complete să revizuiască cazul și a declarat că Montgomery nu ar trebui executată pe 12 ianuarie.
Montgomery a fost condamnat pentru uciderea lui Bobbie Jo Stinnett, în vârstă de 23 de ani, în orașul Skidmore, din nord-vestul statului Missouri, în decembrie 2004.
Ea a folosit o frânghie pentru a o sugruma pe Stinnett, care era însărcinată în opt luni, apoi a tăiat-o pe fetiță din pântec cu un cuțit de bucătărie,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: