05 / 07 / 2022


SUA donează Republicii Moldova 500 de mii de doze de vaccin ~ InfoPrut

SUA donează Republicii Moldova 500.000 de doze de vaccinuri Johnson & Johnson prin intermediul platformei COVAX. Primele 150.000 de doze…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 11/07/2021

SUA donează Republicii Moldova 500.000 de doze de vaccinuri Johnson & Johnson prin intermediul platformei COVAX. Primele 150.000 de doze vor ajunge în R. Moldova pe 12 iulie, a anunțat ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan.

„Nu putea exista un prilej mai important pentru această donaţie. SUA rămâne partenerul ferm al Republicii Moldova în combaterea acestei pandemii şi salvarea vieţilor cetăţenilor Moldovei. După cum a spus Preşedintele Biden, Statele Unite se angajează să confere eforturilor internaţionale de vaccinare aceeaşi rapiditate pe care a demonstrat-o pe plan intern. Această donaţie este cea mai recentă într-un parteneriat extins şi productiv, în cadrul căruia s-au acordat peste 4 milioane de dolari de asistenţă legată de combaterea COVID în Republica Moldova, inclusiv echipamente fizice precum frigidere de laborator şi distilatoare de apă, şi de asemenea pregătire profesională pentru personalul centrelor de vaccinare şi Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică”, se arată pe pagina de Facebook a ambasadei SUA la Chișinău.
Preşedintele R. Moldova, Maia Sandu, a mulţumit SUA pentru donaţia de vaccinuri anti-COVID-19, subliniind că rămâne ca cetățenii să se mobilizeze şi să se vaccineze.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: