23 / 04 / 2024


SUA, donație de echipamente pentru Serviciul Vamal al R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 20/02/2024

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a primit marți, 20 februarie, echipamente în valoare de circa 3 milioane de lei moldovenești din partea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională. 
Este vorba de zece seturi de echipamente performante pentru efectuarea controlului fizic în contracararea contrabandei la frontierele Republicii Moldova.
Acestea includ echipamente care permit determinarea densității obiectelor și dimensiunilor acestora, detectarea pereților falși sau compartimentelor ascunse în mijlocul de transport, vizualizarea detaliilor obiectelor transportate, fără a fi necesară dezasamblarea mijloacelor de transport, reducând riscurile de deteriorare a mărfurilor transportate.
Potrivit Serviciului Vamal din R. Moldova, dispozitivele vor permite inspectorilor vamali să accelereze procesul de inspecție și să sporească eficiența controlului transporturilor de mărfuri care traversează hotarele Republicii Moldova.
Seturile vor fi distribuite la posturile vamale de frontieră care au devenit extrem de solicitate de către transportatori, în special din cauza războiului din Ucraina, mai exact cele de la Giurgiulești, Leușeni și Sculeni.
Echipamentele au fost donate de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în (R.) Moldova (MISRA).

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *