21 / 05 / 2022


Studiu SUA: Covid-19 se poate răspândi prin aer și poate pluti ore întregi | .News

Coronavirus/ sursa: wikipedia Centrele SUA pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au adăugat, luni, oficial căile respiratorii ca un posibil…

De redactia , in Actualitate , at 06/10/2020

Coronavirus/ sursa: wikipedia
Centrele SUA pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au adăugat, luni, oficial căile respiratorii ca un posibil mod de răspândire a coronavirusului, fiind de acord cu opinia multor oameni de știință care se axează de luni de zile pentru o mai bună analiză a acestui risc, potrivit AFP.
CDC și-a actualizat recomandările de sănătate pe site-ul lor luni, scriind: „Unele infecții pot fi transmise prin expunerea la virus din picături mici și particule care pot pluti în aer minute sau ore, capabile să infecteze persoane care se află la mai mult de doi metri de persoana infectată sau după plecarea acestei persoane”.
Rujeola, varicela și tuberculoza se transmit și ele prin aer.
Experții CDC consideră că principala cale de contagiune rămâne picăturile respiratorii de diferite dimensiuni aruncate în apropiere de o persoană infectată, atunci când tușește, strănută, cântă, vorbește sau respiră.
Dar actualizarea, la zece luni de la începerea pandemiei, confirmă validitatea mai multor studii care demonstrează că noul coronavirus, fără a fi la fel de contagios ca rujeola, poate fi transmis la mai mult de doi metri distanță, o ipoteză care a fost neglijată de CDC și Organizația Mondială a Sănătății atunci când a apărut virusul numit SARS-CoV-2.
CDC constată importanța ventilației în spațiile interioare pentru a preveni contaminarea.
În schimb, infecția de pe o suprafață contaminată „nu este considerată o formă obișnuită de răspândire a Covid-19”, scrie CDC.
Pentru organizația de sănătate, măsurile de precauție care trebuie luate nu se schimbă: distanțarea fizică, purtarea unei măști, spălarea mâinilor, evitarea locurilor interioare aglomerate și izolarea atunci când sunteți bolnav.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: