02 / 08 / 2021


Studenții din Marea Britanie cer taxele de școlarizare înapoi și invocă rele tratamente din partea guvernului | .News

Universitate din Marea Britanie (sursa: Flickr) Studenții universitari din Marea Britanie au solicitat rambursarea taxelor de școlarizare având în vedere…

De redactia , in Actualitate , at 18/11/2020

Universitate din Marea Britanie (sursa: Flickr)
Studenții universitari din Marea Britanie au solicitat rambursarea taxelor de școlarizare având în vedere pandemia și restricțiile generate de aceasta. Mai mult, aceștia acuză guvernul de rele tratamente, potrivit The Independent. 
Studenții au declarat că simt că învățarea online nu este același lucru cu predarea față în față, în timp ce facilitățile și resursele din campus sunt mult mai greu accesibile din cauza coronavirusului.
Parlamentul a discutat luni despre taxele de școlarizare, după ce mai mult de 200.000 de persoane au semnat o petiție care solicită rambursări parțiale din cauza coronavirusului.
„Studenții nu ar trebui să plătească taxe de școlarizare complete pentru cursurile online, fără a experimenta viața universitară”, se spune în petiție.
Studenții consideră că ar fi corect să se reducă taxa de școlarizare de anul acesta, deoarece campusul și cursurile s-au adaptat pentru a face față pandemiei și au fost de acord cu evaluarea unui parlamentar că au fost „maltratați” în acest an.
„Serviciul de învățare online nu seamănă cu experiența pe care o obții față în față”, a spus Barnaby Fournier, în primul an la Universitatea din Manchester.
„Serviciile precum biblioteca care nu intră în taxele de școlarizare au spații și ore reduse”, a adăugat el. „Taxele noastre ar trebui reduse la cel puțin la nivelul valorii de 6.000 de lire sterline pe an. Taxele anuale de școlarizare la Manchester sunt de 9.250 lire sterline pe an”.
În timp ce mulți studenți au avut un mix de predare online și față în față în acest an. În universități precum Newcastle, Sheffield și Manchester, majoritatea cursurilor sunt online.
Un student de la Cambridge care a vrut să rămână anonim susține și el că ar trebuit să primească o parte din taxa de școlarizare înapoi: „Eu am și cursuri față în față dar mă gândesc la alții care plătesc atâția bani pentru a se holba toată ziua la un ecran”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: