16 / 10 / 2021


Stop creșterii prețurilor la energie și gaze. A fost votată înființarea Comisiei de anchetă pentru stabilirea cauzelor majorării ilegitime

Înființarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterii substanțiale a prețurilor gazelor naturale și a energiei electrice a fost…

De Alina Popescu , in Flux de Știri , at 15/09/2021

Înființarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterii substanțiale a prețurilor gazelor naturale și a energiei electrice a fost votată de către AUR, la propunerea deputatei Gianina Șerban. Decizia a fost luată pe fondul ultimelor creșteri de preț la energie electrică și gaze naturale, de aproximativ 80% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Trebuie să avem o Comisie care, în cel mai scurt timp, să ne aducă rezultate dar și cauzele care au dus la aceste scumpiri nejustificate. Îmi doresc și vă asigur că noi, cei din partidul AUR, vom face ca această Comisie să fie una corectă, transparentă, care să prezinte soluții concrete pentru ca românii să fie protejați, nu batjocoriți. Cât de curând va începe sezonul rece, iar românii nu își vor putea achita facturile la energie electrică și gaze naturale datorită acestor scumpiri nejustificative de preț. România are nevoie și de investiții, de o legislație clară și concisă care să vină în sprijinul cetățeanului, de un mediu de reglementare coerent și de o transpunere a directivelor„, a declarat deputata AUR.

Boancă susține că va urmări îndeaproape evoluția acestei Comisii și mai ales modul în care se va face dreptate românilor. Totodată, deputata se adresează românilor retoric:

Probabil că mulți v-ați pus întrebarea „De ce avem toate aceste scumpiri, în condițiile în care producem multă energie electrică prin diverse modalități și avem și nenumarate rezerve de gaze naturale?”. Știu, este o întrebare la care nu vom găsi un răspuns prea curând.

România se numără printre puținele țări membre din Uniunea Europenă cu un potențial semnificativ, mai ales în sectorul gazelor naturale și al energiei electrice, ținând cont și de rezervele de gaze naturale descoperite în Marea Neagră, dar și de potențialul geologic onshore de adâncime. Acestora li se adaugă: poziția geografică, climatul temperat-continental dar și forța de muncă vin în sprijinul valorificării acestor resurse, care au un impact major pentru orice stat.

Comentarii


%d blogeri au apreciat: