26 / 05 / 2024


Știință


  • Oamenii de știință au utilizat o nouă tehnică prin care au creat diamante în 15 minute la presiunea normală a atmosferei și fără a folosi un diamant inițial, ceea ce ar putea face ca aceste […] Articolul Oamenii de știință au creat diamante în doar 15 minute cu o tehnică inovatoare apare prima dată în […]
  • La începutul verii anului 1916, contele de Saint-Aulaire a fost numit ambasador al Franței în România. Din călătoria lui de la Paris spre București în vremuri de război, Saint-Aulaire ne-a lăsat însemnări importante despre atmosfera […] Articolul O călătorie epică în plin război mondial. De la Paris la București, prin Rusia țaristă apare prima dată […]
  • Un mini-Neptun dintr-un sistem stelar binar tocmai a fost descoperit de către astronomii amatori. Planeta se află în „zona locuibilă” a stelei sale, având o temperatură potențial moderată, și reprezintă o provocare pentru ideile actuale […] Articolul Astronomii au descoperit un mini-Neptun într-un sistem stelar binar apare prima dată în Descopera.
  • WhatsApp aduce un val de inovații pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor de Android. Printre cele mai recente funcții se numără previzualizarea mesajelor fixate în partea superioară. O actualizare prezentă în versiunea beta 2.24.11.12 a aplicației […] Articolul Utilizatorii de WhatsApp pe Android primesc funcții noi apare prima dată în Descopera.
  • Doar unul din 10 americani consumă cantitatea recomandată de legume, de 2 – 4 porții pe zi. Un motiv important pentru a mânca legume frecvent este că ele pot contribui la prevenirea cancerului. Recomandările unui […] Articolul Care sunt legumele cele mai bune pentru prevenirea cancerului? apare prima dată în Descopera.
  • Celine Dion știa că ceva nu era în regulă cu corpul ei de mai bine de un deceniu, înainte de a primi un diagnostic. Artista detaliază primele simptome ale sindromului pe care l-a respins timp […] Articolul Celine Dion spune că a știut înainte de diagnostic că ceva nu era în regulă cu ea apare […]
  • Pe 26 mai, în urmă cu 536 de ani, începea construirea bisericii „Sf Gheorghe” de la Voroneţ, una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ştefan cel Mare, recunoscută în toată lumea pentru frumuseţea sa. Articolul Acum 536 de ani începea construirea „Capelei Sixtine a Estului”. Străinii au rămas uimiţi de frumuseţea acestei mănăstiri româneşti […]
  • De ce să „demisionezi în liniște” când poți „pleca în liniște”? Milenialii își iau concediu fără să le spună șefilor lor. Generația Z are o tactică diferită. Un sondaj Harris Poll a constatat că 38% […] Articolul Unii angajați au început să-și ia concediu fără să le mai spună șefilor apare prima dată în Descopera.
  • Elon Musk preconizează o inteligență artificială mai inteligentă decât oamenii în 2 ani. Directorul general al companiei chineze Baidu spune că mai sunt 10 ani până atunci. Robin Li, directorul executiv al Baidu, una dintre […] Articolul În câți ani crede Elon Musk că Inteligența Artificială va depăși oamenii? apare prima dată în Descopera.
  • Căldura extremă care sufocă o mare parte a Mexicului a ucis zeci de persoane în mai multe state în ultimele săptămâni, a anunțat Ministerul Sănătății. Pentru zilele următoare sunt prognozate temperaturi și mai mari. Mexicul […] Articolul Zeci de oameni au murit până acum în Mexic din cauza căldurii extreme apare prima dată în Descopera.