15 / 08 / 2022


Ștefan cel Mare, comemorat într-o comună din regiunea Cernăuți ~ InfoPrut

Sfântul Domnitor Ștefan cel Mare a fost comemorat sâmbătă și în comuna Oprișeni din regiunea Cernăuți, unde, la inițiativa unui…

De redactia , in Magazin , at 04/07/2022

Sfântul Domnitor Ștefan cel Mare a fost comemorat sâmbătă și în comuna Oprișeni din regiunea Cernăuți, unde, la inițiativa unui localnic, există de mai mulți ani un bust al său, notează Basilica.ro.

Ansamblul folcloric „Tălăncuța” a prezentat un program artistic la statuia domnitorului, evocând faptele acestuia de apărător al Ortodoxiei și al identității de neam pe întreg teritoriul locuit de români.
Bustul Sfântului Ștefan cel Mare a fost inaugurat la Oprișeni în 18 aprilie 2017, după ce gospodarul Ilie Bezușco și familia sa au amenajat terenul din fața unui stejar secular. La inițiativă s-au alăturat și alți localnici, primarul Nicolae Popovici, precum și directorul școlii din comună, împreună cu profesorii și elevii.
„Comunitatea de români din Oprișeni trăiește în spiritul idealurilor naționale și a înveșnicit memoria lui Ștefan cel Mare prin acest bust”, a transmis Diana Toma pentru ziarul de limbă română Zorile Bucovinei.
Comuna Oprișeni din raionul Hliboca al regiunii Cernăuți este situată în Ucraina, la mai puțin de nouă kilometri distanță de Vama Siret și a fost prima dată atestată documentar ca vatră românească în urmă cu aproape șase secole.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: