23 / 06 / 2021


Stația de bucurie: ca să nu mai aștepte copiii autobuzul în ploaie, un român a transformat o stație veche într-un loc cu muzică și cărți

„Stația de bucurie” are cărți, muzică și (în curând) wifi Putem spune că Flavius Bunoiu este omul anului 2020! Acesta…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 25/02/2021

„Stația de bucurie” are cărți, muzică și (în curând) wifi

Putem spune că Flavius Bunoiu este omul anului 2020! Acesta a povestit, într-un articol pe republica.ro, despre proiectul „Stație de bucurie”, care a durat 6 luni și a costat peste 3.000 de euro. Nimic nu ar fi fost posibil fără donațiile și munca voluntară a aproape 80 de oameni, care au dorit să se implice și să pună pe picioare locul în care copiii acum nu mai trebuie să aștepte autobuzul în ploaie și frig.

statia veche si statia noua din satul parhida

În stânga este stația veche, în dreapta stația nouă | Foto: bunoiu.ro

„Ani de zile am tot trecut pe lângă vechea stație de autobuz și mă durea sufletul să văd cum se degradează treptat. Ultimele furtuni au luat-o pe sus și au rostogolit-o în șanț. De fiecare dată îmi spuneam că ar trebui să fac ceva în privința asta. Ar fi fost mai simplu să o repar pe cea veche cu câteva plăci de plastic și, cu siguranță, m-ar fi costat mult mai puțin: financiar, timp, muncă și bătaie de cap. Dar am ales să fac altceva. Parhida este un sat în pustă, situat la aproximativ 20 de km depărtare de Oradea, cu puțin peste 400 de locuitori, jumătate maghiari, jumătate români și cu câteva zeci de copii care pleacă (plecau, înainte de pandemie) din această stație către școală”, a povestit acesta.

Stația de autobuz din satul Parhida are muzică non-stop, cărți gratis și colț de citit. E luminoasă, colorată și primitoare. În curând va avea și propriul punct de wifi! De asemenea, Flavius și-a propus să construiască în jurul stației un spațiu verde, cu bănci, un loc de joacă și o masă cu tablă de șah.

„Mi-am dorit pentru copiii din acest sat ceva mai mult decât o cutie în care să se poată adăposti de vremea rea.

 » sursa: qbebe.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: