24 / 02 / 2024


Starețul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iaşilor a primit cea mai înaltă distincție a Episcopiei de Bălţi ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 24/11/2023

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, a sfințit baldachinul copiei icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași, aflată la Mănăstirea Chirilovca, raionul Florești. Slujba a fost precedată de citirea Acatistului Icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu.
Din soborul slujitorilor a făcut parte Preacuv. Arhimandrit Nicodim Gheorghiță, starețul Mănăstirii Hadâmbu, protosinghelul Iorest Goraș, secretarul Mănăstirii Hadâmbu, părintele Dorian Revenco, protopop de Bălți și arhidiaconul Mihai Anton, consilier cultural al Episcopiei de Bălți.
„Acatistul a fost urmat de o slujbă de Te-Deum pentru binefacerile revărsate de bunul Dumnezeu asupra Mănăstirii Hadâmbu și asupra Mănăstirii Chirilovca. La final, Preasfințitul Antonie a vorbit despre importanța recunoștinței pe care oamenii trebuie să o arate față de Dumnezeu”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Episcopiei.
Preasfinția Sa a oferit părintelui Arhimandrit Nicodim cea mai înaltă distincție a Episcopiei de Bălţi, Crucea Bălțeană, pentru sprijinul acordat Episcopiei de Bălţi în ultimii ani, în special Mănăstirii Chirilovca.
Copia icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu a fost adusă la Mănăstirea Chirilovca în luna iulie 2021.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *