19 / 01 / 2022


Stare de Urgenţă Climatică: Apel făcut de secretarul general al ONU pentru salvarea mediului

Liderii mondiali ar trebui să declare „Stare de Urgenţă Climatică” în ţările lor, stimulând astfel acţiunile pentru evitarea încălzirii globale…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 27/12/2020

Liderii mondiali ar trebui să declare „Stare de Urgenţă Climatică” în ţările lor, stimulând astfel acţiunile pentru evitarea încălzirii globale catastrofice, a spus Antonio Guterres (foto), secretarul general al ONU, în deschiderea summitului virtual pe probleme de climă.

„Poate cineva să nege că ne confruntăm cu o dramatică urgenţă? Din acest motiv, fac apel la liderii mondiali să declare Stare de Urgenţă Climatică în ţările lor, până ce se ajunge la neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Guterres.

El a spus că pachetele de redresare a economiei lansate în contextul pandemiei reprezintă o ocazie de a accelera tranziţia către un viitor cu mai puţine emisii.

„Până acum, membrii G20 cheltuie cu 50% mai mult în pachetele de stimulente şi salvare pe sectoare legate de producţia şi consumul de combustibil fosil, decât pe energie cu emisii reduse de carbon. Este inacceptabil”, a mai spus el.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: