19 / 01 / 2022


Sprijin de la București pentru cabinetul de limbă română al unui liceu rusesc din Bălți ~ InfoPrut

Clasa de limba și literatura română din cadrul liceului rus „Mihail Lomonosov” din Bălți a fost modernizată cu susținerea financiară…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 14/12/2020

Clasa de limba și literatura română din cadrul liceului rus „Mihail Lomonosov” din Bălți a fost modernizată cu susținerea financiară a Departamentului Guvernului României pentru Relația cu Republica Moldova. Acum, lecțiie de limba și literatura română vor fi mult mai atractive.

Iniţiativa de a moderniza clasa de limba şi literatura română a venit din partea părinţilor elevilor care-şi fac studiile la Liceul rus Mihail Lomonosov.
„Scopul acestui proiect a fost ca elevii care vorbesc limba rusă şi studiază la un liceu cu predare în limba rusă, să poată cunoaşte mai multe despre istoria, cultura şi tradiţiile nu doar ale poporului rus, dar şi cele ale strămoşilor – poporul românesc”, a declarat Olga Popa, membru al Asociației de părinți și coordonatorul proiectului, potrivit TVR Moldova.
Cabinetul, care a devenit acum Casa Mare a limbii române, a fost dotat cu echipament performant pentru a permite desfăşurarea interactivă a lecţiilor. În plus, elevii sunt motivaţi să scrie articole în limba română pentru ziarul şcolii şi gazete de perete.
„Limba romana este o limbă duioasă. Eu sunt fericită că clasa noastră a fost modernizată și de acum lecțiile vor fi mai interesante”, a spus fericită o elevă.
Departamentul Guvernului României pentru Relaţia cu Republica Moldova a susţinut financiar Liceul Mihail Lomonosov din Bălţi în cadrul proiectului „Două maluri, un singur popor”. Guvernul de la Bucureşti a mai donat 20 de costume tradiţionale româneşti, pe care elevii le vor purta în timpul diverselor activităţi extraşcolare, cum sunt şezătorile sau festivalurile de tradiţii româneşti.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: