22 / 01 / 2022


Spitalele primesc VACCINURILE împotriva CORONAVIRUSULUI. În șase luni, populația ar trebui să fie imunizată în proporție de 60 – 70% – NewsAr.ro

În România a început astăzi vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 iar până la mijlocul anului ar trebui să se asigure o imunizare…

De redactia , in Actualitate , at 28/12/2020

În România a început astăzi vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 iar până la mijlocul anului ar trebui să se asigure o imunizare a populației în proporţie de 60 – 70% împotriva noului coronavirus, anunță Digi 24, care citează Agerpres.
Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, șeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare, a declarat că, dacă lucrurile decurg bine, în următoarele şase luni ar trebui să se asigure o imunizare a populaţiei în proporţie de 60 – 70% împotriva noului coronavirus.
„Dacă lucrurile decurg bine şi disponibilitatea vaccinurilor va fi aceea de care noi avem nevoie, ar trebui ca în primele şase luni din acest moment să putem asigura imunizarea a circa 60 – 70 la sută din populaţie, ceea ce reprezintă nivelul la care consecinţele pandemiei sunt mult diminuate şi putem pune punct acestui flagel”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.
Medicul a fost prezent duminică la Institutul „Matei Balş”, pentru a asista la administrarea primelor doze de vaccin împotriva noului coronavirus, prima persoană din România care s-a vaccinat fiind o asistentă medicală.
Luni, 28 decembrie, România va primi următoarea tranşă de vaccinuri. Marţi, acestea vor fi distribuite unităţilor medicale din țară.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: