19 / 01 / 2022


Spania va întocmi un registru special cu persoanele care refuză vaccinarea anti-COVID

Spania va întocmi un registru cu persoanele care vor refuza să se vaccineze împotriva COVID-19. La acest fişier vor avea…

De redactia , in Internațional , at 31/12/2020

Spania va întocmi un registru cu persoanele care vor refuza să se vaccineze împotriva COVID-19.

La acest fişier vor avea acces şi alte state europene, dar datele acestuia nu vor fi făcute publice, informează Agerpres.
„Ceea ce vom face, va fi un registru care, în plus, va fi accesibil altor ţări europene”, a spus ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, care a precizat că se referă la acele „persoane cărora li s-a propus (vaccinarea), dar care pur şi simplu au refuzat”.

Într-un interviu acordat postului de televiziune La Sexta, ministrul a reamintit că în Spania vaccinarea nu va fi obligatorie.
Ministrul Salvador Illa a asigurat că acest registru nu va fi făcut public şi va fi elaborat „cu cel mai mare respect pentru protecţia datelor”.
Declaraţia sa survine la o săptămână după publicarea unui studiu al Centrului de investigaţii sociologice, un institut de sondare al guvernului de la Madrid, care a relevat o scădere spectaculoasă a procentului spaniolilor reticenţi faţă de vaccinare, de la 47% în noiembrie la 28% în decembrie, în timp ce procentul celor care sunt de acord să se vaccineze a crescut de la 36,8% la 40,5%.
Spania, una dintre ţările europene cele mai greu lovite de pandemie, cu peste 50.000 de decese conform datelor oficiale, a început duminică vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.
Guvernul de la Madrid şi-a stabilit ca ţintă vaccinarea a circa 2,5 milioane de persoane – din categoriile prioritare sau cele mai vulnerabile – până la sfârşitul lunii februarie şi să ajungă până în vară la 15-20 de milioane de persoane vaccinate, dintr-o populaţie totală de circa 47 de milioane de locuitori.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: