15 / 08 / 2022


Spania, sprijin pentru Poliția de Frontieră a R. Moldova în combaterea criminalităților transfrontaliere ~ InfoPrut

Atașatul de afaceri interne al Ambasadei Regatului Spaniei la București, Jorge de Tejada Villanoga, și ofițerul de legătură al Poliției…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 28/06/2022

Atașatul de afaceri interne al Ambasadei Regatului Spaniei la București, Jorge de Tejada Villanoga, și ofițerul de legătură al Poliției Naționale în cadrul aceleiași Ambasade, Juan Carlos Peix Jimenez, au vizitat Poliția de Frontieră din Republica Moldova.
În debutul discuțiilor, șeful adjunct al IGPF Valentin Fiodorov a exprimat recunoștință partenerilor spanioli pentru susținerea continuă a Poliției de Frontieră în consolidarea capacităților operaționale, precum ar fi combaterea migrației ilegale, prevenirea traficului de ființe umane și contracararea altor criminalități transfrontaliere.
Totodată, în cadrul întrevederii a fost abordat subiectul gestionării crizei de refugiați, generată de războiul din Ucraina. În context, oficialii au evaluat situaţia operativă la frontieră, mai ales activitățile comune și nivelul înalt de interacțiune în gestionarea crizei refugiaților, pecum și cele aplicate la combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.
Partea spaniolă s-a arătat deschisă să acorde tot sprijinul necesar Poliției de Frontieră pentru dezvoltarea capacităților instituționale. În acest sens, interlocutorii au abordat conlucrarea moldo-spaniolă din perspectiva intensificării lucrului operațional, dar și îmbunătățirea capacităților profesionale, prin identificarea domeniilor de instruire a polițiștilor de frontieră.
În încheierea discuțiilor, s-a pledat pentru identificarea zonelor de interes reciproc privind dezvoltarea cooperării și, în același timp, extinderea domeniilor de interacțiune.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: