23 / 06 / 2021


Spania, Italia și Belgia vor administra vaccinul AstraZeneca doar persoanelor cu vârsta peste 60 de ani

Mai multe state UE vor limita administrarea vaccinului AstraZeneca, după ce autorităţile de reglementare europene şi britanice au găsit o…

De redactia , in Internațional , at 08/04/2021

Mai multe state UE vor limita administrarea vaccinului AstraZeneca, după ce autorităţile de reglementare europene şi britanice au găsit o posibilă legătură între acest ser și cheagurile de sânge. Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că a raportat 169 de cazuri de tulburare rară de coagulare a sângelui din 34 de milioane de doze administrate în Europa.

Potrivit Reuters, Spania schimbă strategia de vaccinare și va administra serul AstraZeneca doar persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, după ce autorităţile de reglementare europene şi britanice au găsit o posibilă legătură între acest ser şi cheagurile de sânge.

Italia recomandă administrarea vaccinului doar pentru cei peste 60 de ani, iar Marea Britanie a declarat că persoanele sub 30 de ani ar trebui să primească un alt vaccin. Belgia va înceta administrarea vaccinului Oxford / AstraZeneca persoanelor cu vârsta sub 56 de ani în următoarele patru săptămâni, pe fondul preocupărilor privind cheagurile de sânge. Persoanele în vârstă de 55 de ani sau mai puţin vor primi alte vaccinuri, cum ar fi BioNTech / Pfizer, Moderna şi în curând vaccinul Johnson & Johnson.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: