22 / 06 / 2024


Șpaga de la patronii de pensiuni și crame: Ladă cu vinuri ridicată personal de șeful ISU Prahova – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 27/12/2023

Pe lângă presupusul protocol gratuit de la Ferma Dacilor primit de colonelul ISU Prahova Elisei Dumitru se pare că acesta ar mai fi primit cu titlu de „ciubuc” sau „folos necuvenit” o ladă cu vinuri de la societatea Cramele Halewood.

Pentru preluarea „atenției„ acesta s-ar fi dus personal cu mașina proprie, unde lada cu bunuri ar fi fost plasată în portbagaj.

Concret, se arată în dosarul de mare corupție al unora dintre angajații ISU Prahova, inițial închis, și  acum redeschis de DNA Militar după tragedia de la Ferma Dacilor,  în perioada 01-12.07.2019, cadrele Inspecției de Prevenire ar fi fost planificate să desfășoare activități de control la mai multe crame de pe raza județului Prahova.

În acest context colonelul Elisei Dumitru „i-ar fi instruit pe inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova astfel încât, cu ocazia efectuării controalelor, aceștia să desfășoare preponderent activități de îndrumare și să nu aplice sancțiuni contravenționale cu amendă în situația în care vor constata lipsa autorizației de securitate la incendiu, cu argumentul de a fi primul control în cadrul acestora”.

Modul părtinitor în care colonelul Dumitru, respectiv căpitanul Cristina Chelba, inspector în cadrul Inspecției de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino ” al județului Prahova au înțeles să- și exercite atribuțiile de serviciu a fost evidențiat în cuprinsul datelor și informațiilor deținute și cu referire la controalele efectuate în 08-12.07.2019 la societatea THE ICONIC ESTATE S.A. (cunoscută generic CRAMELE HALEWOOD), punctele de lucru din Ploiești și Gura Vadului, sat Tohani, respectiv „FERMA DACILOR”, ce funcționează sub entitatea juridică societatea FERMA DACILOR PRODUCTION din comuna Gura Vadului, sat Tohani, jud Prahova, se arată în dosarul clasat și redeschis.

Au închis ochii

Rezultatele acestor controale au fost concretizate în notele de control din 09.07.2019 și din 12.07.2019, sancțiunile contravenționale aplicate, respectiv doar cu avertisment, având ca motivație asigurarea obținerii pentru sine, dar și pentru alții, a unor foloase necuvenite.

Foloasele s-ar fi concretizat, în primul caz, în primirea la data de 09.07.2019 a unei „cutii cu sticle de vin” iar, în cel de-al doilea caz, la data de 07.08.2019, a unei „mese de protocol oferită de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino ” al județului Prahova membrilor comisiilor de evaluare și însoțitorilor de loturi (ofițeri în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență) la etapa națională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență (organizate în perioada 07- 09 august 2019) .

„Astfel, s-a reținut cu valoare de sesizare, că după finalizarea controlului din data de 09 iulie 2019, efectuat la punctul de lucru al societății THE ICONIC ESTATE SA (CRAMELE HALEWOOD),

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *