22 / 09 / 2021


Soroca și Vaslui, eforturi comune în cadrul unui proiect dedicat lui Ștefan cel Mare

Recent, la Soroca, a fost lansat un proiect care își propune să contribuie la conservarea și promovarea patrimoniului cultural și…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 24/07/2021

Recent, la Soroca, a fost lansat un proiect care își propune să contribuie la conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric al respectivului municipiu din Republica Moldova și al județului Vaslui din România, prin restaurarea monumentelor istorice reprezentative situate în zonă și prin organizarea de evenimente culturale transfrontaliere.
Este vorba despre proiectul „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”, care este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, în cadrul Programului Operațional Comun România/Republica Moldova EMS-ENI 2014-2020
Acesta a fost elaborat și depus de Consiliul Raional (CR) Soroca, în parteneriat cu Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din municipiul Vaslui și Consiliul Județean Vaslui, România.
Valoarea totală a proiectului constituie 1.664.118 de euro și va fi realizat în perioada aprilie 2021 – martie 2023. Proiectul respectiv este inclus și în Programul Operațional Regional Nord pentru perioada 2021-2023, elaborat recent de grupul de lucru din care au făcut parte și reprezentanți ai CR Soroca.
În context, Agenția de Dezvoltare Regională Nord din R. Moldova a amintit că municipiul Soroca este unul dintre cei doi poli de creștere a Regiunii de Dezvoltare Nord, incluși în Programul național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în Republica Moldova pentru anii 2021-2027. Acest fapt presupune că, în următoarea perioadă, în municipiul Soroca vor fi direcționate surse din fondurile naționale și externe în scopul susținerii accelerării dezvoltării socioeconomice capabile să dezvolte zonele rurale proxime.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: