24 / 06 / 2021


Sorin Lavric(AUR), replică pentru Vexler: Aici e România, nu e Fâșia Gaza. Voi vorbi cu venerație despre martirii s-au opus comunismului

Sorin Lavric a avut un schimb dur de replici cu deputatul minorității evreilor din România, Silviu Vexler. Vexler găsește condambil…

De redactia , in Actualitate , at 09/03/2021

Sorin Lavric a avut un schimb dur de replici cu deputatul minorității evreilor din România, Silviu Vexler. Vexler găsește condambil faptul că senatorul AUR l-a invocat pe Mircea Vulcănescu, considerat criminal de război – sentință dată de un complet de judecată impus de bolșevici. Se încearcă rescrierea istoriei, acuză deputatul minorităților.

Silviu Vexler susține că „faptul că în plenul Senatului României se încearcă rescrierea istoriei, faptul că un senator al Parlamentului României îl invocă cu patos pe un om care este criminal de război, condamnat de două ori pentru tot ceea ce a făcut, este o ruşine nu numai la adresa Parlamentului României, ci şi o ruşine la adresa României în sine”. Deputatul s-a referit la afirmațiile lui Sorin Lavric despre Mircea Vulcănescu și Valeriu Gafencu.

În acest context, senatorul AUR Sorin Lavric a declarat că nu va înceta să vorbească cu venerație despre „martiri, despre eroi şi despre acei deţinuţi politici a căror singură vină este că s-au opus comunismului.

„Nu mă dezic o iotă de cuvintele pe care le-am spus despre Vulcănescu sau despre Gafencu şi voi continua să-i omagiez mai departe. Nu uitaţi că elogiul meu l-am făcut în cursul unei declaraţii politice, iar dumneavoastră, în calitate de deputat, ştiţi că senatorul nu trebuie să dea socoteală pentru declaraţiile lui politice. Nimeni nu-l poate trage la răspundere şi atunci de ce dumneavoastră, deputat, veniţi în Senatul României şi mă trageţi pe mine de urechi? Trebuie să modificaţi Constituţia, dacă vreţi ca senatorul să fie tras la răspundere pentru declaraţiile lui politice. Altminteri, vă încredinţez că admonestarea dumneavoastră nu doar că nu are darul de a mă intimida, dimpotrivă, îmi dovedeşte că sunt pe drumul cel bun”, a afirmat Lavric.

„Aici e România, nu e Fâșia Gaza”, a conchis senatorul AUR.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: