23 / 01 / 2022


Sorin Cîmpeanu: Vom susține examenele naționale în orice situație | .News

Sorin Cîmpeanu / sursa: wikipedia commons Ministrul educației Sorin Cîmpeanu a declarat duminică seară, la Digi24, că în continuare nu…

De redactia , in Actualitate , at 11/01/2021

Sorin Cîmpeanu / sursa: wikipedia commons
Ministrul educației Sorin Cîmpeanu a declarat duminică seară, la Digi24, că în continuare nu este exclus niciun scenariu în privința deschiderii școlilor și că examenele naționale vor fi organizate chiar și în cazul în care școlile vor rămâne online până la sfârșitul anului, potrivit HotNews.
„Vom vedea. Nu vom exclude niciun scenariu, nici măcar deschiderea în zone cu rata de infectare mai mică, nici măcar deschiderea prioritară pentru cei mici – grădiniță, învățământ primar, unde știm că sunt întegistrate cele mai mari dificultăți la învățarea online, nici prioritatea acordată elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, care vor susține examenele naționale, nici alte scenarii, nici combinația între aceste scenarii”, a spus ministrul, la Digi24.
Anterior, ministrul Cîmpeanu s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor „Spiru Haret”, FSLI, Alma Mater, ai Consiliului Naţional al Elevilor, ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, dar şi cu cei ai studenţilor de la ANOSR, UNSR şi USR.
Potrivit ministrului, examenele naţionale trebuie să aibă loc la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce trebuie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.
Despre cel mai negru scenariu, în care școlile vor rămâne închise tot anul, ministrul a precizat: „Așa cum au fost identificate soluții și anul trecut examenele naționale se vor derula, anul școlar va fi încheiat, elevii nu vor pierde un an din viață.
Pe de altă parte, secretarul de stat Andreea Moldoveanu că „Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului Nou la noi în țară”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: