15 / 08 / 2022


Soprana Angela Gheorghiu: „Nu datorez nimic României”

Angela Gheorghiu spune că nu datorează nimic Româmiei și că nu a fost sprijinită niciodată de „acest stat”. Soprana a…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 02/08/2022

Angela Gheorghiu spune că nu datorează nimic Româmiei și că nu a fost sprijinită niciodată de „acest stat”. Soprana a făcut aceste afirmații în contextul unei controverse pe care tot ea a lansat-o public, criticându-l pe dirijorul român Cristian Măcelaru, director artistic al Orchestrei Naționale a Franței, care a condus un concert de Ziua Franței, în care a inclus și Rapsodia Română de George Enescu.

„Un alt român”

Cu câteva zile în urmă, Angela Gheorghiu i-a surprins pe mulți atunci când a comentat sub o postare de-a dirijorului Cristian Măcelaru, cu un video din concertul special din fața Turnului Eiffel. 

Soprana i-a scris maestrului că este… „un alt român”. „Din păcate eşti un laş şi un trădător, ştii bine ce vreau să spun…un alt român, nu mă surprinzi deloc. Muzică populară la Paris, OMG! Cultura ta muzicală aici s-a oprit?! Păcat! Avem mari compozitori români, nu uita asta niciodată, pe care publicul internaţional nu îi cunoaşte, şi eu i-am cântat şi interpretat pe foarte mulţi pe toată planeta, dar tu nu ai studiat în România şi, atenţie, ai mari lacune pe acest subiect“, i-a transmis diva. 

Angela Gheorghiu a fost criticată pentru ieșirea ei, de altfel ștergându-și ulterior comentariul. De pildă, pianista Ana Sivestru a scris că o calitate pentru „cea mai mondială divă din țară” contează și „să nu umileşti public un coleg/prieten/camarad care te-a felicitat sincer, pe persoană fizică sau virtuală, pe la 1500 toamna, pentru un concert reuşit”. Pianista a mai punctat și că, în opinia Angelei Gheorghiu, a cânta Enescu „te face laș, trădător”. 

„Nu datorez nimic”

Duminică, Angela Gheorghiu a revenit cu precizări pe marginea acestei controverse, ea publicând pe pagina de Facebook un mesaj lung, în care susține că ar fi fost dusă de nas de dirijorul Cristian Măcelaru,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: