13 / 07 / 2024


Sondaj demolator pentru USR. 70% dintre români ar vota pentru redefinirea familiei drept căsătoria între un bărbat și o femeie – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 15/11/2023

Aproape jumătate dintre români cred că USR a greșit atunci când a scos-o pe Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, de pe lista pentru alegerile europarlamentare, după ce a votat „da” la referendumul pentru familie din 2018, potrivit unui barometru Avangarde comandat de Digi24, una dintre cele mai neomarxiste instituții mass-media din România.

La întrebarea „Din punctul dvs de vedere, conducerea USR a procedat corect când a eliminat-o pe Elena Lasconi de pe listele pentru alegerile europarlamentare?”, 43% dintre cei chestionați au răspuns „nu”.

16% cred că USR a luat decizia corectă, în timp ce 27% au spus că nu pot aprecia, iar 14% nu au răspuns la această întrebare.

Pe de altă parte, 70% dintre români ar vota „da” la un nou referendum național pentru redefinirea în Constituție a familiei drept căsătoria între un bărbat și o femeie.

Doar 20% spun că ar vota „nu” la un astfel de referendum”, 7% spun că nu pot aprecia, iar 3% nu au răspuns. Barometrul Avangarde a fost realizat în perioada 10-14 noiembrie, pe 800 de subiecți din populația adultă a României, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,5%.

La începutul acestei luni, Lasconi a spus la o emisiune televizată că a votat „da” la referendumul pentru familia tradițională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi. În urma scandalului provocat de această declarație, președintele USR, Cătălin Drulă, i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru alegerile europarlamentare.

 » Citeste mai mult

Comentarii