18 / 06 / 2021


Socialiștii lui Dodon, indeciși în legătură cu votul pentru un candidat din partea PAS la funcția de premier ~ InfoPrut

Deputaţii PSRM, Platformei DA şi PDM consideră că nu există altă soluţie pentru depăşirea impasului politic în care se află…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 26/01/2021

Deputaţii PSRM, Platformei DA şi PDM consideră că nu există altă soluţie pentru depăşirea impasului politic în care se află Republica Moldova, decât desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru de către preşedintele ţării, Maia Sandu. În acelaşi timp, potrivit deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, votarea unui Guvern nu va face nimic altceva decât să amâne momentul declanşării alegerilor parlamentare anticipate, notează IPN.

„Votarea unui guvern presupune prelungirea vieţii acestui parlament mizerabil, poate chiar anularea alegerilor parlamentare anticipate. În acest sens am propus şi semnarea declaraţiei privind necesitatea dizolvării Parlamentului, este un angajament politic pe care l-ar face toţi parlamentarii precum că ceea ce spun corespunde cu ceea ce urmează să facă”, a spus deputatul PAS, Sergiu Litvinenco în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.
În acelaşi timp, democraţii optează pentru votarea unui Guvern care să asigure depăşirea crizei sanitare şi economice în care se află ţara, iar ulterior să fie declanşat procesul dizolvării Parlamentului.
„Nu există altă ieşire din situaţie decât dna Maia Sandu să vină cu un candidat la funcţia de prim-ministru puternic, cu o echipă guvernamentală solidă şi cu un program de guvernare bun. Noi acum suntem ostaticii strategiei lui Dodon şi Şor. Cu ce va fi mai prost un guvern instalat, decât cel care este în demisie astăzi şi instrumentele guvernamentale sunt controlate de Dodon şi Şor?”, se întreabă liderul PDM, deputatul Pavel Filip.
Socialiştii spun că în lipsa unei majorităţi formalizate care să propună un candidat la funcţia de prim-ministru, şeful statului este cel care trebuie să vină cu propunerea. PSRM spune că nu a decis deocamdată dacă va vota sau nu un candidat propus de Maia Sandu în funcţia de şef al Cabinetului de Miniştri.
„Ne vom uita la acea candidatură la funcţia de prim-ministru, ne vom uita la toată garnitura guvernamentală,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: