25 / 09 / 2023


Socialiștii îl vor susține pe Dodon în campania electorală

Partidul Socialiștilor a anunțat că îl va susține pe candidatul independent Igor Dodon la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. „Partidul…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 07/10/2020

Partidul Socialiștilor a anunțat că îl va susține pe candidatul independent Igor Dodon la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.
„Partidul Socialiștilor susține toate inițiativele înaintate de Igor Dodon în programul său electoral. (…) Considerăm extrem de importantă o nouă reformă constituțională în domeniul justiției și interzicerea „turismului politic”. Pentru a consolida pacea civilă și interetnică, considerăm că este necesară adoptarea unei noi Legi cu privire la funcționarea limbilor, în care limba moldovenească să păstreze statutul de limbă de stat unică pe teritoriul țării, iar limba rusa să devină limba oficială a comunicării interetnice”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Totodată, socialiștii au menționat că susțin „cursul către o politică externă echilibrată, către consolidarea relațiilor cu Federația Rusă și Uniunea Europeană, precum și cu vecinii noștri cei mai apropiați – România și Ucraina” și au pledat „pentru participarea activă a Republicii Moldova la noi proiecte de integrare în spațiul post-sovietic, precum Uniunea Economică Eurasiatică”.
Amintim că Asociația pentru Politică Externă din Republica Moldova a venit cu o reacție după ce Igor Dodon, actualul șef de stat și candidat la prezidențiale și-a enunțat prioritățile de politică externă pentru un eventual nou mandat. „Prioritățile de politică externă anunțate de Igor Dodon reprezintă cea mai agresivă tentativă de revizuire cardinală a politicii noastre externe din ultimii 20 de ani, axată pe obiectivul de integrare europeană și aderare a Republicii Moldova la UE. De asemenea, ele sunt în contradicție flagrantă cu Declarația de Independență a Republicii Moldova și obiectivele strategice ale statului consfințite în/de Constituție”, a apreciat sursa.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: