27 / 07 / 2021


Slujbă religioasă la Cernăuți în memoria eroilor neamului românesc

La 10 iunie, când toți creștinii ortodocși sărbătoreau Înălțarea Domnului, sau Ispasul, la Cernăuți, în cimitirul vechi,  a avut loc…

De redactia , in Magazin , at 11/06/2021

La 10 iunie, când toți creștinii ortodocși sărbătoreau Înălțarea Domnului, sau Ispasul, la Cernăuți, în cimitirul vechi,  a avut loc o slujbă de pomenire la monumentul martirilor români și al militarilor căzuți în cea de-a doua Conflagrație Mondială, transmite BucPress TV.
Evenimentul a fost organizat de Societatea „Golgota”, coordonată de Vasile Rauț. La comemorare au participat membri ai mediului asociativ românesc, jurnaliști, reprezentantul Consulatului General al României la Cernăuți, Ministrul consilier Dan Constantin.
A fost oficiată o slujbă de pomenire de către părintele Cristofor Gabor, parohul Capelei Mitropolitane din cimitirul vechi.
Ministrul consilier, Dan Constantin, a comunicat că reprezentanța consulară a României în permanență va sprijini evenimente de acest gen și va ajuta pe măsura posibilităților.
Membrul societății „Golgota”, Alexandru Platonov, a venit cu niște scrisori ai unui unchi pierdut în cel de-al Doilea Război Mondial. Activistul Octavian Voronca a prezentat niște date de arhivă, iar ziarista Maria Toacă, vice-președinta Societății ”Golgota” a subliniat că pe an ce trece se micșorează numărul celor care vin la locul unde zac osemintele martirilor români, iar datoria noastră este de a transmite tinerei generații cunoștințele despre tragediile care au avut loc în istoria neamului românesc.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: