22 / 06 / 2024


Slovacia vrea să modifice acordul militar cu SUA – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 29/10/2023

Slovacia va reconsidera termenii acordului de apărare cu Statele Unite, a declarat noul ministru al Apărării al Republicii Robert Kaliniak. 

„La întâlnire, i-am transmis ambasadorului SUA poziția guvernului slovac – nu vom trimite noi transporturi din depozitele de muniții slovace în Ucraina și acordul de apărare trebuie revizuit”, a scris Kaliniak sâmbătă pe pagina sa de la rețeaua de socializare Facebook după o întâlnire cu ambasadorul SUA în Slovacia.

Anterior, noul prim-ministru al Slovaciei, Robert Fico , a declarat că acordul de cooperare militară încheiat cu Statele Unite trebuie revizuit pentru a realiza condiții mai favorabile pentru țară. El a declarat că „cehii au semnat un acord de apărare cu Statele Unite, similar cu cel a semnat Slovacia cu Statele Unite în urmă cu un an, dar l-au făcut în condiții fundamental mai bune”.

Slovacia a încheiat un acord de cooperare militară cu Statele Unite în februarie 2022, care dă americanilor dreptul de a folosi două aerodromuri și își cimentează angajamentul de a investi 100 de milioane de dolari în modernizarea infrastructurii de apărare a statului est-european. Documentul a fost primit în mod ambiguu în Slovacia; în țară a avut loc un miting pentru a cere refuzul semnării acestui acord.


Photo of Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *