15 / 06 / 2021


Slovacia, prima țară din UE în care pică Guvernul din cauza gestionării pandemiei

Premierul Slovaciei, populistul Igor Matovic, și guvernul său de centru-dreapta au demisionat marți pentru a depăşi o criză politică deschisă…

De redactia , in Internațional , at 02/04/2021

Premierul Slovaciei, populistul Igor Matovic, și guvernul său de centru-dreapta au demisionat marți pentru a depăşi o criză politică deschisă prin cumpărarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, Sputnik V, pe la spatele partenerilor de coaliție.

Slovacia, prima țară din UE în care cade guvernul din cauza gestionării pandemieGuvernul slovac este primul din Europa care a căzut din cauza gestionării pandemiei, dar măsura va menține actualul tetra-partid la putere și va evita alegerile anticipate. Cu toate acestea, nu toate necunoscutele despre viitorul guvernului condus de partidul populist Oameni obişnuiţi (OLaNo) sunt clarificate, conform elperiodico.com

“Este o soluție pentru criza actuală, dar nu știm ce se va întâmpla când va fi numit noul guvern. Matovic va menține o poziție puternică (în Executiv) și nu știm cum vor sta lucrurile”, a explicat pentru EFE dl.Grigorij Meseznikov, analist la Institutul Politic IVO din Bratislava.

Demisia lui Matovic presupune demisia întregului Executiv, deși nu va exista o remodelare profundă, deoarece singura persoană incomodă pentru toți partenerii a fost primul ministru.

Matovic va prelua, în mod previzibil, portofoliul financiar, care este lăsat de noul premier desemnat, Eduard Heger, ambii aparținând aceleiași formațiuni populiste.

Guvernul slovac plăteşte astfel pentru gestionarea haotică a pandemiei“Nu am găsit niciun caz de țară în care un prim-ministru să demisioneze și să rămână în guvern”, a explicat Meseznikov această situație fără precedent.

Heger, în vârstă de 44 de ani, este un aliat apropiat al lui Matovic într-un partid care a venit la putere cu promisiunile de a combate corupția și și-a pierdut o mare parte din popularitate după ce a câștigat alegerile legislative din februarie anul trecut cu 25% din voturi.

Guvernul slovac plăteşte astfel pentru gestionarea haotică a pandemiei și, deși țara a ieșit nevătămată din primul val,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: