05 / 07 / 2022


Situație dramatică: Țăranii români nu au unde să își vândă legumele și le aruncă pe câmp. Nu au loc în marile magazine de importuri

Distribuie acest articol! Țăranii români se confruntă cu o situație disperată: aceștia susțin că sunt nevoiți să-și arunce legumele pe…

De redactia , in Opinii , at 07/07/2021

Distribuie acest articol!
Țăranii români se confruntă cu o situație disperată: aceștia susțin că sunt nevoiți să-și arunce legumele pe câmp, pentru că nu au loc în marile magazine pline până la refuz de importuri. În acest timp, Ministerul Agriculturii asistă pasivă la această dramă.
Din grânarul Europei- cum era numită România nu cu mult timp în urmă – a rămas de acum o amintire. România importă porumb, cartofi și mere, chiar dacă țăranii își plâng disperarea că sunt nevoiți să-și arunce marfa pe câmp. România importă chiar și carne de porc, în timp ce legi haotice interzic țăranilor să vândă la târg porcii crescuți în gospodărie, scrie Rostoline.ro.
Ce spun fermierii
Producătorii români sunt nemulțumiți că trebuie să-i dea la prețuri foarte mici comercianților, iar adaosul acestora în piețe este foarte mare.
„Timp de două săptămâni nu am putut vinde niciun castravete. Importul este foarte mare, de zarzavaturi, că aduce de afară. Și când aduce de afară, țăranul nu mai poate vinde legumele lui”, a spus, pentru Digi24, Dănuț Moroiu, producător de castraveți.
Și producătorii de cartofi se plâng de prețul derizoriu pe care sunt nevoiți să își vândă marfa.
Producător de cartofi: Din alte țări se vând, și ai noștri îi jelim pe aici. Îi dăm pe 20-30 de bani. Preț de mizerie. Nici arătura nu o scoatem. La ora asta nu trebuia să existe cartofi de import, când România produce cartofi.Reporter: Și acum ce o să faceți cu atâția cartofi?Producător de cartofi: O să-i aruncăm.
Director de hipermarket: Comercianții români nu sunt organizați
Pe de altă parte, nici marile lanțuri de magazine nu încurajează producțiile de fructe și legume românești, scrie Digi24.
„Tot ce vine pe cale de import este cu o logistică mai bine definită, ceea ce ușurează comerțul.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: