24 / 02 / 2024


Site-ul AUR a fost atacat de hackeri cu ip-uri de SUA și Rusia. Partidul acuză tentative de intimidare – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 27/10/2023

După ce mai multe site-uri de știri din România au fost atacate de hackeri, a venit și rândul site-ului AUR. Pagina oficială a formațiunii politice care este în continuă creștere în sondaje a fost atacată de hackeri. În loc de informații despre partid, cei care acceseaza pagina văd o siglă numită cuty.io. Atacul a fost realizat de pe ip-uri de Rusia și SUA, însă it-iștii din cadrul AUR spun că atacul poate fi realizat de oriunde deoarece acești hackeri își ascund identitatea virtuală.

UPDATE – AUR a transmis un punct de vedere:

„Site-ul AUR, la fel ca alte site-uri de știri din România, este victima atacurilor instrumentate de hackeri. În acest moment, echipa noastră tehnică se ocupă cu remedierea problemelor, în așa fel încât site-ul principalului partid de opoziție să fie activ. Este clar faptul că atunci când un om sau o formațiune politică deranjează structurile sistemului, de tot felul, lovindu-le prin demascare în interesele lor, aceștia reacționează și încearcă blocarea sau reducerea la tăcere, punând în mișcare tot felul de mecanisme inclusiv informatice.

Pozițiile vehemente ale AUR cu privire la teme de maxim interes pentru români, precum și creșterea încrederii românilor în partidul nostru, reprezintă pentru sistem și adversarii noștri o problemă. Aceste încercări de a ne intimida nu ne vor descuraja. Dimpotrivă, ne întăresc determinarea de a continua lupta pentru drepturile și libertățile românilor. Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că vocea noastră este auzită”

Site-ul AUR este din nou funcțional!


Photo of Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *