15 / 06 / 2024


Sistemul îl vede pe Geoană președinte – Un sondaj îl scoate deja învingător, deși acesta nu a confirmat că va candida în 2024 – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 17/12/2023

Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,2%, urmat de Marcel Ciolacu (20,8%), Diana Şoşoacă (14,4%), George Simion (14%) şi Nicolae Ciucă (12,1%), relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP.

Autorii sondajului au luat în calcul două scenarii, așa cum explică și Remus Ștefureac, director INSCOP Research: ”INSCOP Research a testat două scenarii de vot pentru alegerile prezidențiale, unul care include doar liderii principalelor partide politice în calitate de candidați, iar altul care îl include și pe Mircea Geoană în calitate de candidat independent alături de liderii politici.

Datele au fost culese în perioada 20-27 noiembrie 2023. Metoda de cercetare a fost interviu prin intermediul chestionarului.

Totodată, datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii