25 / 09 / 2023


Simptome neobișnuite ale COVID-19 în Anglia: „Carnea are gust de benzină” | .News

Kate McHenry, simptome neobișnuite COVID (sursa foto: arhivă personală Kate McHenry) Pierderea mirosului și gustului sunt două dintre simptomele comune…

De redactia , in Actualitate , at 28/08/2020

Kate McHenry, simptome neobișnuite COVID (sursa foto: arhivă personală Kate McHenry)
Pierderea mirosului și gustului sunt două dintre simptomele comune ale COVID-19. Chiar dacă mulți și-au recăpătat simțurile, alții au de înfruntat parosmia, un fenomen care îi lasă captivi într-o lume a simțurilor distorsionate, scrie BBC.
Pentru Kate McHenry, un simplu pahar de apă de la robinet are un gust groaznic. Asta și mirosul îngrozitor pe care îl simte la folosirea șamponului ei preferat, făcând dușul o experiență neplăcută.
După ce s-a simțit foarte rău la mijlocul lunii martie, femeia de 37 de ani originară din orașul englez Widnes, a fost suspectă de infectarea cu coronavirus. Aceasta nu a avut miros pentru o lună, dar și-a revenit gradual. La jumătatea lunii iunie, totul a început să miroasă ciudat, chiar într-un mod „chimic”.
Acest lucru a afectat-o profund pe Kate: a slăbit, are anxietate și, nu poate sta nici măcar în locuri unde se gătește, dat fiind faptul să mirosul pe care îl simte este greu de suportat.
Ea se teme că își va pierde mirosul pentru totdeauna.
Bolnavii de COVID-19 își pot pierde mirosul, fenomen cunoscut ca ”anosmie”, virusul distrugând țesuturile și terminațiile nervoase din zona nazală. Atunci când nervii se refac, ”parasnomia” intră „în funcțiune” și creierul nu mai poate identifica corect mirosurile.
Este comun pentru cei care răcesc, au probleme cu sinusul, sau au lovituri la cap să experimenteze ”parasnomia”. Chiar dacă experții susțin că este un semn al recuperării simțurilor, multe persoane experimentează simptomele ani la rând.
Brooke Jones, studentă la drept, a avut coronavirus în aprilie. După vindecare, a descris că totul miroase ca „un fel de carne stricată”.
Brooke are în același timp și o serie de mâncăruri pe care le poate mânca fără să aibă simptome adverse.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: