18 / 06 / 2024


Serviciul Vamal al R. Moldova a primit o donație din partea Japan Tobacco International

By redactia , in Actualitate Internațional , at 23/05/2024

Japan Tobacco International a oferit Serviciului Vamal din Republica Moldova trei câini de serviciu și o căsuță modulară destinată echipelor canine. 
Patrupezii urmează să fie instruiți în domeniul antitabac și antidrog, iar căsuță modulară destinată echipelor canine va fi amplasată la postul vamal Costești.

Reprezentanții Serviciului Vamal au mulțumit pentru donație, subliniind că aceasta va spori semnificativ capacitățile autorității vamale în domeniul chinologic, și nemijlocit, va contribui la prevenirea și combaterea traficului ilicit cu produse de tutungerie.
La rândul său, echipa JTI a menționat că va continua să sprijine Serviciul Vamal din Republica Moldova prin intermediul asistenței tehnice, dezvoltarea echipelor canine și alte proiecte orientate spre fortificarea capacităților instituționale de combatere a contrabandei.
Menționăm că, în prezent, Centrul chinologic al Serviciului Vamal din Republica Moldova are în statele de funcție 14 inspectori chinologi și 20 de câini de serviciu.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *