23 / 04 / 2024


Serviciile de ambulanță de la Chișinău și Iași, colaborare privind accesarea fondurilor europene ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 04/11/2023

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din R. Moldova și Serviciul de Ambulanță Județean Iași vor colabora în vederea accesării de fonduri europene. Finanțarea va fi oferită proiectelor anunțate în cadrul apelului pentru proiecte standard în cadrul Programului Interreg NEXT România – Republica Moldova 2021-2027.
„Acest parteneriat va fi unul durabil care va permite realizarea proiectului conceput și multor altor care urmează iar viziunea comună ne va permite să depășim provocările și să realizăm obiectivele comune care cu siguranță se vor reflecta asupra sporirii capacităților operaționale ale serviciilor de asistență medicală urgentă la etapa de prespital, beneficiari ale cărora vor fi cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului”, se arată într-un mesaj al instituției de la Chișinău pentru SAJ Iași.
Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din R. Moldova a găzduit în această săptămână delegația Serviciului de Ambulanță Județean Iași. Scopul vizitei a fost consolidarea acțiunilor de cooperare în cadrul Acordului de colaborare în domeniul asistenței medicale urgente prespitalicești, semnat de către cele două părți în luna iunie.
Reprezentanții celor două instituții de pe ambele maluri ale Prutului și-au propus elaborarea unui plan de acțiuni comune în sensul transmiterii celor mai bune practici, petrecerii sesiunilor comune de instruire, elaborării unor proceduri operaționale etc.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *