27 / 07 / 2021


Separatiștii de la Tiraspol se plâng Moscovei de autoritățile de la Chișinău și Kiev

Organizația „Uniunea apărătorilor Transnistriei” a redactat o scrisoare adresată Federației Ruse și altor participanți la reglementarea conflictului transnistrean cu rugămintea…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 15/06/2021

Organizația „Uniunea apărătorilor Transnistriei” a redactat o scrisoare adresată Federației Ruse și altor participanți la reglementarea conflictului transnistrean cu rugămintea de a nu permite Chișinăului să instituie, începând cu 1 iulie 2021, controlul comun total la punctul de trecere Cuciurgan – Pervomaisk, transmite presa de la Chișinău. 
Textul scrisorii a fost publicat pe site-ul organizației.
„Acest lucru amenință cu limitarea accesului pentru Transnistria la mărfuri de primă necesitate, medicamente și produse medicale, produse alimentare, produse fitosanitare și multe alte mărfuri. 
Pe lângă aceasta, în conformitate cu înțelegerea bilaterală cu Republica Moldova, Ucraina a anunțat interzicerea intrării pe teritoriul său, începând cu 1 septembrie 2021 a vehiculelor cu numere de înmatriculare transnistrene. Această acțiune va limita posibilitatea de circulație cu transportul personal pentru mai mult de 90 de mii de cetățeni ai Transnistriei. dar și va avea drept consecință stoparea activității transportatorilor din Transnistria. 
Astfel, cetățenii transnistreni se pot confrunta încă o dată cu restricționarea drepturilor lor, cu măsurile de presiune unilaterale și blocaje economice din partea Moldovei și Ucrainei, care vizează slăbirea socio-economică a Transnistriei ”, se arată în scrisoare.
Amintim că Guvernul de la Chișinău a decis să prelungească, până la 30 iunie 2021, termenul în care agenții economici din regiunea transnistreană pot să treacă frontiera prin punctele vamale Pervomaisk – Cuciurgan, Goianul Nou – Platonovo și Novosavițkoe – Cuciurgan pentru a efectua procedurile de vămuire a mărfurilor fără aplicarea măsurilor de politică economică a R. Moldova.
Termenul respectiv urma să expire la 1 februarie curent, iar condiția acestor facilități fiscal-vamale acordate agenților economici din stânga Nistrului, indiferent dacă sunt sau nu înregistrați de către Agenția Servicii Publice de la Chișinău, este ca mărfurile importate să rămână pe teritoriul necontrolat de către autoritățile constituționale ale R. Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: