28 / 01 / 2022


Senatorii republicani vor încerca întoarcerea rezultatului alegerilor / Ce șanse au? | .News

Trump vs Biden Ted Cruz din Texas, Ron Johnson din Wisconsin și alți nouă senatori republicani americani sau senatori aleși…

De redactia , in Actualitate , at 03/01/2021

Trump vs Biden
Ted Cruz din Texas, Ron Johnson din Wisconsin și alți nouă senatori republicani americani sau senatori aleși au declarat sâmbătă că vor respinge electorii prezidențiali din statele în care Donald Trump și-a contestat înfrângerea de către Joe Biden, dacă nu este făcut de urgență un audit complet asupra situației, potrivit The Guardian.
Măsura – salutată de vicepreședintele Mike Pence – este o decizie de factură simbolică și este puțin probabil să anuleze alegerile prezidențiale. Cu toate acestea, se adaugă unui sentiment de adâncire a crizei care afectează democrația SUA.
Trump a refuzat să admită rezultatul, deși Biden a câștigat cu mai mult de 7 milioane de voturi la nivel național și la nivel de colegii electorale coduce cu 306 la 232.
Campania Trump a pierdut marea majoritate a celor peste 50 de procese pe care le-a lansat în diferite state, acuzând fraudă electorală și în fața instanței supreme.
Sâmbătă seara, Trump și-a îndemnat adepții de pe Twitter să „facă parte din istorie” și să se alăture unui marș de protest în Washington DC împotriva rezultatului alegerilor.
Vineri, un judecător federal a respins un proces introdus de un republican din Cameră care a încercat să-i dea lui Pence, care va prezida miercuri certificarea rezultatului colegiului electoral, puterea de a o răsturna. Recursul a fost respins sâmbătă seara.
Cu toate acestea, senatorii și senatorii aleși care au emis o declarație sâmbătă l-au urmat pe senatorul Josh Hawley din Missouri, angajându-se să conteste rezultatul.
De asemenea, se așteaptă obiecții de la majoritatea republicanilor din Cameră.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: