15 / 06 / 2021


Senator AUR, despre românii din Valea Timocului: Nu-i voi lăsa, voi vorbi despre ei și voi interveni peste tot pentru ei pînă li se va face dreptate ~ InfoPrut

Sâmbăta, 20 martie, președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, senatorul Claudiu Târziu, a continuat vizita de lucru…

De redactia , in Magazin , at 22/03/2021

Sâmbăta, 20 martie, președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, senatorul Claudiu Târziu, a continuat vizita de lucru în Timoc, Serbia, prin participarea la Sfânta Liturghie și întâlnirea cu reprezentanți ai Congresului Românilor din Serbia, la Mănăstirea românească de la Malainița, notează Romanian Global News.

La întâlnire au participat Părintele Boian Alexandrovic, protopop stavrofor al Vicariatului „Daciei Ripensis”, dr. Predrag Balasevic, președintele Partidului Neamului Românesc din Serbia, Zavisa Zurz, președinte al Asociației „Ariadnae Filum” pentru cultura românilor/vlahilor din Serbia, dr. Dragisa Kostadinovic, președinte al Asociatiației „Traian”, Sasa Jovanovic, președinte al Asociației „Români din Omoli” și Miomir Giorgevic, președinte al Asociatiei Perspective traditional inovative din Valea Timocului.
Senatorul Claudiu Târziu i-a informat pe cei prezenți despre cum a decurs vizita sa în Timoc și problemele grave pe care le-a constatat pe teren, subliniind că va transmite Parlamentului României și instituțiilor europene toate problemele expuse de cei cu care s-a văzut.
„Le-am promis – și am de gînd să mă țin de cuvînt – că nu-i voi lăsa, că voi vorbi despre ei și voi interveni peste tot unde îmi permite funcția de parlamentar pentru ei pînă li se va face dreptate. Pînă vor avea școli în limba română, presă în limba română și dreptul de a-și construi biserici; pînă nu vor mai fi prigoniți pentru că se declară români și pentru că susțin realitatea sinonimiei dintre numele de vlah și cel de român, pînă nu vor mai fi alungați de pe pămînturile strămoșilor lor… Pînă cînd vor avea drepturile pe care le au în România cetățenii români de etnie sîrbă”, a scris senatorul pe pagina de Facebook.
Reprezentanții organizațiilor prezente la întâlnire au reclamat și activitatea defectuasă a consulului general al Românei de la Zaicear și au cerut înlocuirea acestuia cu o persoană care să reprezinte cu adevărat interesele României.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: