21 / 05 / 2022


Semnal de alarmă: Republica Moldova ar putea intra în incapacitate de plată a pensiilor și salariilor

Republica Moldova ar putea intra în incapacitate de plată a pensiilor și salariilor. Avertismentul vine de la Alexandru Slusari, vicepreședintele…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 25/10/2020

Republica Moldova ar putea intra în incapacitate de plată a pensiilor și salariilor. Avertismentul vine de la Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, care a adăugat că astfel statul va plăti prețul guvernării Dodon și existența unui executiv totalmente docil acestui președinte. 
„Cetățenii trebuie să cunoască faptul că situația financiar-bugetară în Republica Moldova este gravă. Acest lucru este confirmat de sursele mele din Ministerul Finanțelor. Deja sunt unele rețineri la achitarea indemnizațiilor sociale. Din noiembrie vor fi probleme cu achitarea salariilor și pensiilor”, a explicat deputatul PPDA.
Potrivit sursei, programul cu FMI așa și nu a fost semnat, în pofida declarațiilor premierului Ion Chicu. „Fără acest program Moldova nu poate obține a doua tranșă a asistenței macrofinanciare din UE. Faimosul credit rusesc așa și nu apare la orizont. Așadar, din deficitul bugetar de 16 miliarde de lei, 8 miliarde introduse în bugetul 2020, la moment nu au acoperire. Iată de ce guvernul s-a apucat brusc de privatizare masivă, care în asemenea condiții este foarte periculoasă. Guvernul actual stă pe „cemodane” (n. red: valize) și activitatea acestuia este la moment subordonată exclusiv asigurării realegerii lui Dodon”, a mai subliniat Alexandru Slusari.
Parlamentarul a mai remarcat că „următorului executiv îi va fi lăsată o moștenire grea, dar noi suntem gata să preluăm guvernarea chiar și în această situație mai mult decât dificilă”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: