27 / 05 / 2022


Semnal de alarmă din R. Moldova: Aleșii locali sunt obligați să semneze declarații de susținere a lui Dodon

Aleșii locali sunt obligați să semneze declarații de susținere a lui Igor Dodon în turul doi al alegerilor prezidențiale din…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 07/11/2020

Aleșii locali sunt obligați să semneze declarații de susținere a lui Igor Dodon în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Afirmații în acest sens au fost făcute de Petru Frunze, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate.
 „Avem semnale că aleșii locali sunt mințiți că dacă va învinge Igor Dodon vor fi finanțate mai multe proiecte locale. Primarii trebuie să înțeleagă că Igor Dodon nu a făcut nimic în patru ani pentru comunitățile locale, nu a negociat cu partenerii externi niciun program de finanțare pentru proiectele de dezvoltare locală. Igor Dodon după 15 noiembrie nu va avea nici o funcție de conducere, va pierde alegerile exact cum a pierdut în primul tur”, a declarat parlamentarul de la Chișinău pe Facebook.

Potrivit sursei, Guvernul condus de Igor Dodon a blocat permanent orice inițiativă de a oferi posibilitate primăriilor să încaseze în buget un volum mai mare de impozite și taxe locale.
„Timpul lui Igor Dodon a trecut, după alegeri vom debloca finanțarea oferită de Uniunea Europeană și România direct primăriilor pentru a oferi condiții europene de viață în comunitățile noastre. Primarii sunt respectați în localitățile lor, nu pot fi impuși să semneze asemenea declarații prin care vor pierde din imagine”, a menționat Petru Frunze.
Amintim că pe 1 noiembrie în R. Moldova s-a desfășurat primul tur al alegerilor prezidențiale. Astfel, în urma rezultatelor obținute, candidatul pro-european Maia Sandu și actualul președinte rusofil Igor Dodon se vor duela în al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 15 noiembrie.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: