13 / 07 / 2024


Șeful Serviciului Vamal din R. Moldova, despre operațiunile în desfășurare cu DIICOT din România

By redactia , in Actualitate Internațional , at 29/12/2023

Războiul a favorizat inclusiv cazurile de contrabandă la frontiera Republicii Moldova cu Ucraina. Declarații în acest sens au fost făcute de șeful Serviciului Vamal al R. Moldova, Igor Talmazan. 
Oficialul a remarcat în acest context că potrivit datelor existente a crescut numărul cazurilor de contrabandă, subliniind că s-a intensificat și contracararea acestui fenomen.
„După datele pe care le avem noi, ele au crescut, desigur, dar a crescut și contracararea acestui fenomen, și depunem eforturi în acest sens. De exemplu, contrabanda la ieșirea din R. Moldova, atât datele noastre, cât și ale părții ucrainene nu arătă indici masivi de creștere, dar sunt indici mai mari și iarăși, aici, cumulativ sunt mai multe circumstanțe. Toate tipurile de mărfuri care sunt întrebate și tot ceea ce trezește interes economic. Noi ne focusăm pe mărfurile puternic impozitate sau mărfurile accizate: vorbim de alcool, de produse de tutun și alte mărfuri care prezintă un interes economic sporit, iar acum deja, și țigările electronice care au luat amploare, și deja sunt mărfurile de larg consum care iarăși există intenția de a nu le declara, și de a le comercializa pe piață”, a menționat Igor Talmazan.
Totodată, șeful Serviciului Vamal a vorbit și despre actele de contrabandă de la frontiera R. Moldova cu România, inclusiv cele mari, precum cele cu țigări.
,,Desigur, avem multe, avem dosare penale pornite. Multe dintre cazuri au fost mediatizate. Toate măsurile operative care se efectuează rezultă din competența teritorială a protecției frontierei de stat, dar avem dreptul să efectuăm activități și pe teritoriul Republicii Moldova, iar în situația în care urmele de contrabandă sunt pe teritoriul Republicii Moldova întreprindem toate măsurile de rigoare. Pe parcursul ultimilor doi ani de zile avem depistate trei fabrici ilicite: una mai mare și două mai mici de fabricare clandestină a țigărilor. Avem foarte multe operațiuni care sunt în desfășurare cu partea română,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *