27 / 05 / 2022


Șeful Legislativului R. Moldova, mesaj adresat noului președinte al Parlamentului European

Igor Grosu, președintele Legislativului Republicii Moldova, a transmis un mesaj de felicitare către Roberta Mersola pentru alegerea în funcția de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 18/01/2022

Igor Grosu, președintele Legislativului Republicii Moldova, a transmis un mesaj de felicitare către Roberta Mersola pentru alegerea în funcția de președinte al Parlamentului European.
„Felicitări președintei Roberta Metsola pentru alegerea în funcția de președintă a Parlamentului European. Sunt încrezător că experiența și angajamentul dumneaei de a spori ideea europeană vor contribui la dezvoltarea în continuare a Uniunii. În calitate de partener asociat, așteptăm cu nerăbdare să ne apropiem de UE și ne angajăm să implementăm pe deplin valorile europene în Moldova”, a declarat Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău.
Amintim că Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a ales-o marți în funcția de președinte, pentru doi ani și jumătate, pe eurodeputata malteză Roberta Metsola. Membra grupului Partidului Popular European (PPE) a obținut 458 de voturi din 690 exprimate.
Astfel, Roberta Metsola, care împlinește chiar astăzi 43 de ani, devine cea mai tânără persoană ce deține funcția de președinte al Parlamentului European.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: