15 / 06 / 2024


Șeful diplomației UE: „Vom continua să susținem rezistența și securitatea R. Moldova”

By redactia , in Actualitate Internațional , at 09/11/2023

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borell, a transmis un mesaj de felicitare pentru Republica Moldova, în contextul recomandării Comisiei Europene de a deschide negocierile de aderare la UE.
El a remarcat în acest context că Republica Moldova a depus eforturi remarcabile pentru a progresa pe calea către UE în circumstanțe foarte dificile.
„Vreau să felicit toți cetățenii și Guvernul R. Moldova: ați depus eforturi remarcabile pentru a progresa pe calea către UE. Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare cu R. Moldova. Acest lucru a fost posibil grație muncii asidue a cetățenilor R. Moldova. Eforturile dumneavoastră au fost făcute în circumstanțe excepționale, marcate de impactul sever al războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Drumul nu va fi scurt, urmează multe provocări, dar sunt încrezător că le vom depăși împreună. Vom continua să susținem rezistența și securitatea Republicii Moldova, pentru că R. Moldova aparține UE, iar ușa UE este deschisă pentru R. Moldova”, a declarat Josep Borrell într-o adresare video.
Menționăm că miercuri, 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare pentru Republica Moldova, Ucraina și Bosnia și Herțegovina, precum și acordarea statutului de stat candidat Georgiei.
O decizie finală privind deschiderea negocierilor de aderare va fi luată în luna decembrie de Consiliul European, din care fac parte șefii de stat și de guvern din statele UE.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *