23 / 06 / 2021


Șeful delegației UE la Chișinău: Este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în formarea Guvernului ~ InfoPrut

Șeful Delegaţiei UE la Chişinău, Peter Michalko, a declarat că este îngrijorător ca persoanele care au luat parte la frauda…

De redactia , in Opinii , at 19/02/2021

Șeful Delegaţiei UE la Chişinău, Peter Michalko, a declarat că este îngrijorător ca persoanele care au luat parte la frauda bancară din Republica Moldova să fie implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului.

Într-un interviu acordat Cotidianul Live, Peter Michalko a menţionat că perspectiva care există are în vedere voinţa arătată de cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv în recentele alegeri prezidenţiale, când a fost dat un vot clar de susţinere a programului oferit de Maia Sandu în ceea ce priveşte reformele şi schimbările care sunt necesare.
„Această perspectivă pentru reforme, inclusiv reforma justiţiei, lupta decisivă împotriva corupţiei este susţinută de către partenerii europeni împreună cu perspectiva de dezvoltare a ţării”, a precizat şeful Delegaţiei UE la Chişinău.
Potrivit acestuia, este important ca Republica Moldova să aibă un Guvern funcţional şi un Parlament de încredere.
„Şi noi preferăm parteneri de încredere. Este în mâinile cetăţenilor şi celor care iau decizii în Republica Moldova care va fi soluţionarea situaţiei de astăzi şi este clar care sunt poziţiile actorilor politici”, a mai spus Peter Michalko.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: