26 / 02 / 2024


Șeful Delegației UE la Chișinău, despre referendumul pentru integrarea europeană: Este foarte important să întrebăm cetățenii dacă sprijină acest demers ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 10/02/2024

Referendumul privind integrarea europeană ar putea fi o oportunitate bună de a afla dacă această cale, pe care a pornit statul, este susținută de cetățenii săi. Declarația aparține șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, care a precizat că așteaptă mai multe detalii de la autorități, inclusiv întrebarea care va fi adresată în cadrul referendumului, scrie Ziarul Național.
„Ar putea fi o oportunitate bună de a afla dacă această cale, pe care a pornit statul, este susținută de cetățenii săi. Și Republica Moldova și-ar putea stabili definitiv cursul spre integrarea europeană, astfel încât pașii pe care statul va trebui să îi întreprindă, de exemplu în ceea ce privește implementarea normelor UE, să fie susținuți în mod clar de cetățenii moldoveni”, a spus diplomatul european.
Potrivit Ambasadorului Mažeiks, majoritatea statelor care au aderat la Uniunea Europeană au organizat referendumuri fie din motive juridice, fie din motive politice, deoarece au considerat că este important să întrebe cetățenii dacă susțin acest pas.
„Vreau să spun că este foarte important să întrebăm cetățenii dacă sprijină acest demers al integrării europene”, a mai adăugat acesta.

În aceeași zi cu alegerile prezidențiale, în R. Moldova va avea loc un referendum în care cetățenii ar urma să fie întrebați dacă-și doresc sau nu aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ulterior, vectorul de integrare europeană ar urma să se regăsească în Constituție.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *