15 / 08 / 2022


Șeful ATI de la Spitalul Județean Neamț: „Focul s-a propagat cu o viteză incredibilă” | .News

Secția ATI din Spitalul Județean Piatra Neamț (sursa foto: Exploziv TV / Facebook) Liviu Ungureanu, Șeful secției de Terapie intensivă…

De redactia , in Actualitate , at 16/11/2020

Secția ATI din Spitalul Județean Piatra Neamț (sursa foto: Exploziv TV / Facebook)
Liviu Ungureanu, Șeful secției de Terapie intensivă de la Spitalul Județean Neamț, a povestit pentru Digi24 filmul incendiului din ATI.
Acesta este de părere că că incendiul a pornit de la un injectomat, iar flacăra a ajuns apoi pe combinezonul unei asistente și de acolo pe paturi. Au intervenit cadrele medicale cu extinctoarele din secție, dar flăcările erau mult prea puternice.
„Ne-am ocupat în primul rând, când am ajuns și am văzut ce era acolo – deja erau în curs de transfer al pacienților din celălalt salon în UPU, fiindcă se oprise și oxigenul când s-a observat ce s-a întâmplat – și atunci i-am dus repede pe toți în UPU, după care ne-am dus la colegul, în alt sector din UPU. Am încercat să-l stabilizăm până a plecat la Iași, după ce, un pic, într-un moment, mă rog, să zic de acalmie, l-am întrebat și pe el, am întrebat și asistentele: nu era, nu e o succesiune clară, cine…oricum, reiese că cele două asistente erau în acel moment, era ora 6:40,  cred, eu am primit primul telefon la 6:50, cele două asistente erau în salon, iar colegul se pregătea și el să intre, n-am înțeles dacă să intubeze pe cineva sau să pună cu cateter central. Atunci a izbucnit, se pare de la un injectomat, s-a extins rapid la costumele de protecție, protecție pentru virus, nu pentru foc, ale personalului, ale asistentei și de acolo, în foarte scurt timp, s-a propagat cu o viteză incredibilă. Celălalt medic de gardă a intrat prima dată să scoată pe cineva, dar i s-a făcut rău, asfixie, sufocare, a ieșit din nou și au intrat pe rând, 4 extinctoare au folosit, dar fără nici un succes”.
„Bineînțeles,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: