15 / 06 / 2024


Șeful Armatei Române, avertisment privind existența riscului escaladării conflictului din Ucraina

By redactia , in Actualitate Internațional , at 23/05/2024

Șeful Armatei Române, Gheorghiță Vlad, a declarat miercuri, 23 mai, că există riscul escaladării conflictului din Ucraina și că România trebuie să accelereze înzestrarea forțelor de apărare.
„Prognoza pe care o facem prevede și scenarii ca escaladarea conflictelor inclusiv cele de natură militară. Mizăm în continuare pe descurajare generată de o capacitate defensivă. Iată de ce apăsăm pedala întăririi instituției apărării naționale și a consolidării NATO de descurajare și apărare”, a declarat astăzi generalul Gheorghiță Vlad, șeful Armatei Române, citat de Digi24.ro.
Șeful Armatei Române, generalul Gheorghiță Vlad, afirma, în luna februarie, într-un interviu pentru Europa Liberă că legea privind pregătirea populației pentru apărare ar trebui modificată, astfel încât românii să fie instruiți și pregătiți în cazul unui război. El spunea că există un proiect de lege în acest sens, depus la Parlament, exprimându-și speranța ca acesta să fie adoptat anul acesta.
„Federația Rusă a devenit o problemă pentru ordinea mondială, pentru democrație. În fapt, este un război al Rusiei cu lumea democrată. Nu este un război cu Ucraina. Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți. Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, declara atunci șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *