15 / 08 / 2022


Șefa Comisiei Europene îndeamnă oamenii să economisească: Apel urgent pentru reducerea consumului de gaz

Șefa Comisiei Europene îndeamnă oamenii să economisească: Apel urgent pentru reducerea consumului de gaz Ursula von der Leyen avertizează că…

De redactia , in Internațional , at 02/08/2022

Șefa Comisiei Europene îndeamnă oamenii să economisească: Apel urgent pentru reducerea consumului de gaz
Ursula von der Leyen avertizează că trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău. Șefa Comisie Europene nu exclude o întrerupere completă a aprovizionării cu gaze rusești și a avertizat oamenii să înceapă cât mai repede să economisească.
Declarațiile vin în contextul în care statele membre UE au ajuns la un acord privind un plan de urgență pentru reducerea consumului de gaze naturale. Planul prevede o reducere voluntară de 15% a consumului de gaz de către statele membre până în luna martie 2023.
CITEȘTE ȘI: Bacul Baziaș 4, (re)lansat la apă cu succes
Șefa Comisiei Europene a dat chiar și un exemplu personal. Ea a declarat că acasă folosește o pompă de căldură geotermală.
APEL URGENT PENTRU REDUCEREA CONSUMULUI DE GAZ
Gospodăriile și consumatorii care folosesc gaze știu foarte bine ce să facă pentru a economisi. Pot contribui mult economisirea apei calde sau coborârea termostatului cu 1 sau 2 grade.
Dar, desigur, industria este un mare consumator de energie. Deci măsurile de economisire trebuie să înceapă de acolo, a declarat Ursula Von der Leyen.
Șefa Comisiei îi îndeamnă pe europeni să economisească vara pentru a nu îngheța în case la iarnă.
Prețurile energiei sunt foarte volatile pentru moment. Ele depind de evenimentele din Ucraina și de utilizarea energiei, de către Rusia, ca armă împotriva Europei, conform realitatea.net.
Nu este deci o surpriză că prețurile au crescut și vor rămâne ridicate. De aceea trebuie să ne pregătim acum. Pentru că energia economisită vara este energie pe care o putem folosi iarna. Cu cât economisim mai repede și mai mult, cu atât vom fi mai în siguranță.
Gigantul energetic rus Gazprom a suspendat deja livrările de gaze către Letonia, Bulgaria, Finlanda, Polonia, Danemarca și Olanda.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: