27 / 01 / 2022


Ședință de urgență: Cum se vor desfășura slujbele de Crăciun și Anul Nou și ce se va întâmpla la Bobotează – NewsAr.ro

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, s-a întâlnit, aseară, cu reprezentanții cultelor din România pentru…

De redactia , in Actualitate , at 04/12/2020

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, s-a întâlnit, aseară, cu reprezentanții cultelor din România pentru a se stabili condițiile în care se vor desfășura slujbele de Crăciun și de Anul Nou.
Acestea vor fi ținute în baza unui ghid de reguli, stabilit de reprezentanţii bisericilor, Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului de Interne.
Astfel, credincioşii vor păstra o distanţă de doi metri între ei în interiorul bisericilor, iar afară o distanță de un metru şi jumătate şi vor purta masca de protecţie care să le acopere gura şi nasul.
Ghidul specifică și faptul că preoţii trebuie să asigure dezinfectarea turor obiectele şi suprafeţelor la care ajung oamenii.
Şi la Bobotează, când preoții vor merge cu crucea în casele oamenilor, trebuie să se respecte o distanţă de doi metri între persoane şi să se poarte mască de protecţie.
Sursa: Realitatea.net

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: