31 / 07 / 2021


Secretarul general al NATO: Rusia încalcă integritatea teritorială și suveranitatea R. Moldova

Rusia încalcă suveranitatea R. Moldova prin desfășurarea așa-numitor forțe de menținere a păcii în regiunea transnistreană. Declarații în acest sens…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 03/12/2020

Rusia încalcă suveranitatea R. Moldova prin desfășurarea așa-numitor forțe de menținere a păcii în regiunea transnistreană. Declarații în acest sens au fost făcute de Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, care s-a arătat interesat de o eventuală întrevedere cu președintele ales Maia Sandu. 
„R. Moldova este partener NATO și aștept cu nerăbdare ocazia de a ne întâlni cu noul său președinte. Vedem cum Rusia încalcă dorințele diferitelor guverne din vecinătatea alianței prin desfășurarea de trupe, inclusiv în Moldova, în Transnistria. Aceasta reprezintă o încălcare a integrității teritoriale a statului respectiv”, a menționat Stoltenberg, citat de presa de la Chișinău.
Declarațiile secretarului general al NATO vin după atacurile concertate ale Kremlinului din ultimele zile împotriva Maiei Sandu, care a afirmat că Grupul Operativ de Trupe Ruse trebuie să plece din Transnistria, deoarece se află acolo ilegal, iar misiunea de pacificare de pe Nistru trebuie transformată în una civilă, cu mandat internațional, sub egida OSCE.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: