23 / 04 / 2024


Secretarul general adjunct al NATO: Venirea R. Moldova către UE este un lucru bun pentru România

By redactia , in Actualitate Internațional , at 23/02/2024

Intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este un lucru foarte important pentru România.  Declarații în acest sens au fost făcute de Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. 
„Venirea Republicii Moldova către UE este un lucru foarte bun pentru România, pentru că un spațiu agroindustrial comun, între cele două țări atât de apropiate, reprezintă un element pozitiv pentru ambele”, a explicat Mircea Geoană în cadrul conferinței „Agri Trade Summit 2024”, citat de presa de la Chișinău.
Totodată, oficialul a menționat că „integrarea europeană a Ucrainei va crea bulversare în domeniul agriculturii”, motiv pentru care „România trebuie să fie pregătită ca interesele agroindustriale să nu fie afectate”.
Mircea Geoană a mai precizat că toate state din Europa și din NATO au găsit o formula instituțională pentru a adresa coerent problema securității economice.
„Din experiența mea instituțională în România, cred că securitatea alimentară, securitatea energetică, securitatea cibernetică, securitatea lanțurilor de aprovizionare, accesul la tehnologii și la rezerve strategice, ar trebui gestionate de o manieră coerentă la nivelul unui oficiu comun între președinție și guvern. Un oficiu de securitate economică”, a declarat Mircea Geoană.
Secretarul general al NATO a spus că România ar trebui să înceteze să mai vorbească despre agricultură și să înceapă să vorbească despre agroindustrie.
„Agroindustria face parte dintr-un proces mai larg de renaștere industrială a României și a suveranității în domeniul agroalimentar și al energiei. În toată Europa, în America, în Canada, în țările din Europa și din lumea dezvoltată se vorbește tot mai mult despre această nevoie de a modifica modelul industrial. Agricultura este un domeniu specific, dar agroindustria face parte din modelul industrial renăscut al României noastre”, a conchis Mircea Geoană.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *